zakhidni-chinovniki-sturbovani-scho-putin-navryad-chi-zminit-pozitsiyu-schodo-ukrayini-do-viboriv-2024-roku-cnn

Західні чиновники стурбовані, що путін навряд чи змінить позицію щодо України до виборів 2024 року - CNN

 • 522301 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Американські та західні високопосадовці висловили стурбованість тим, що президент рф володимир путін враховує президентські вибори в США 2024 року в планах війни в Україні, сподіваючись, що програш чинного президента Джо Байдена наступного року змусить Вашингтон обмежити підтримку Києва та покращити позицію москви на переговорах. Про це з посиланням на чотирьох американських посадовців повідомило CNN, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що Сполучені Штати поки не мають інформації щодо задумів путіна та того, чи може він цілеспрямовано затягувати війну в Україні, сподіваючись на перемогу Дональда Трампа чи республіканців на президентських виборах. На думку високопоставлених представників нацбезпеки, розвідки та дипломатичних органів Заходу, вибори наступного року залишаються ключовим фактором, який вплине на рішення диктатора щодо його дій в Україні. 

Згідно з опитуванням CNN, більшість американців виступають проти надання Конгресом додаткового фінансування для підтримки України, оскільки громадськість розділилася щодо того, чи зробив Вашингтон достатньо в цій війні, чи ні. Американський чиновник заявив, що "немає сумнівів" у тому, що путін "намагається протриматися" до виборів 2024 року. Інше джерело, знайоме з даними розвідки, заявило, що для США, України та Європи "це щось на зразок слона в кімнаті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога України в інтересах безпеки США: Трампа та ДеСантіса розкритикувала конкурентка Нікі Гейлі

"путін знає, що Трамп йому допоможе. І українці, і наші європейські партнери теж. Тож, попри те, що ми не бачили нічого явного на цей рахунок, можна припустити, що всі так думають", - сказало джерело.

Європейський дипломат сказав CNN, що вони вважають, що спроба пережити війну в Україні до виборів у США "є саме планом путіна". Інші офіційні особи у розмові з виданням припустили, що президент рф може розглядати перемогу Трампа або іншого кандидата від Республіканської партії як стимул для США відмовитися від підтримки України.

За їх словами, погляд путіна на вибори робить для Вашингтона ще більш важливим збереження довгострокової підтримки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп лідирує серед республіканських виборців - опитування

Трамп, який, як повідомляється, є фаворитом у кандидати від Республіканської партії наразі, не зобов’язувався підтримувати Україну у війні. Він стверджував, що як президент міг би врегулювати війну за 24 години. Лише цього тижня він заявив, що підтримка України "має залежати від розслідування Конгресом щодо Байдена та його родини".

"Вибори наступного року ускладнюють ситуацію, тому що росіяни думають, що у них є світло в кінці тунелю. Це спонукає путіна думати, що вони можуть пережити американців, тому що політична підтримка України буде скомпрометована, якщо переможе Трамп", – сказав колишній посол США в Польщі Деніел Фрід.

Згідно з останнім опитуванням New York Times, Байден і Трамп мають однакову кількість голосів, кожного з них підтримують 43% виборців.

Нагадаємо

Речник Державного департаменту США Метью Міллер повідомив, що США мають великі очікування від майбутнього саміту у Саудівській Аравії, на якому учасники зустрічі обговорять запропоновану президентом України "формулу миру" та її реалізацію.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні змінили норми харчування для військовослужбовців

     • 522237 переглядiв