ukenru
zagorodnyuk-zapevniv-scho-derzhavni-oboronni-zamovlennya-stanut-chastkovo-vidkritimi

Загороднюк запевнив, що державні оборонні замовлення стануть "частково відкритими"

 • 14252 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Нова система державних оборонних замовлень перетвориться в частково відкритий план закупівлі. Про це заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк у ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"Знаєте, є така проблема, яка називається "цілком таємний ДОЗ" (державне оборонне замовлення – ред.). Тобто державне оборонне замовлення, на жаль, цілком таємне", - сказав Загороднюк.

Він зазначив що наразі цю систему змінюють, навіть в оборонних замовленнях цього року, які відбуваються до ухвалення нового законопроекту.

"Ми подали у ВРУ новий закон про оборонні закупівлі. Він має повністю переробити всю систему. Більше ДОЗу не буде – буде просто план закупівлі, який буде відкритим частково", - наголосив Загороднюк.

Також він наголосив, що треба боротися з корупцією під час виконання державного оборонного замовлення.

"Щодо корупції. Оцей момент треба дійсно повністю виключити. Тому ми зробили незалежний аудит самого процесу, яким чином приймаються рішення купівлі у того чи іншого виробника. Тобто є люди, які перевіряють ці рішення з самого початку для того, щоб внести об’єктивність", - сказав Загороднюк.

Нагадаємо, Міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомляв, що найважливішим пріоритетом Міністерства оборони України є реформування системи оборонних закупівель, що планують повністю змінити до кінця 2020 року.

Народні депутати України ухвалили за основу депутатський законопроект №2398-д (альтернативний до №2398) про оборонні закупівлі.

Українські Національні Новини

Економіка