zagibel-viyskovikh-128-yi-brigadi-v-minoboroni-rozibralisya-scho-prizvelo-do-tragediyi

Загибель військових 128-ї бригади: в Міноборони розібралися, що призвело до трагедії

 • 808165 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Інспекція міністерства оборони провела перевірку обставин ракетного удару рф по 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді під час урочистостей на Запорізькому напрямку 3 листопада. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров. За його словами, на місці, де планувалось нагородження бійців, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було, повідомляє УНН.

Цитата

«Головна інспекція МОУ доповіла мені про результати перевірки обставин ракетного удару по 128 огшбр. Зараз ми знаємо похвилинно, що і як відбулось. Розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути», - написав Умєров у Facebook.

Деталі

Голова Міноборони розповів детально, як сталась трагедія.

За його словами, бійців справді зібрали у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували понад десять автомобілів.

В цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Як повідомляється, військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували пуск ракети, поширили сигнал «ракетна небезпека».

«На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було», - зауважив Умєров.

Також додав, що слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ДБР.

Міністр оборони запевнив, усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання.

"Я доручаю Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах. Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима", - наголосив міністр. 

Нагадаємо

У 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді підтвердили загибель 19 військових внаслідок ракетного удару армії рф під час урочистостей на Запорізькому напрямку 3 листопада.

Працівники Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом загибелі військових та мирних жителів внаслідок ракетного удару армії рф під час урочистостей на Запорізькому напрямку 3 листопада. Також ініційовано службове розслідування дій військових посадовців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни обстріляли Берислав на Херсонщині: поранена жінка

     • 51382 переглядiв

    На Одещині знищили протикорабельну міну, яку прибило до берега

     • 72295 переглядiв