ukenru
zagalniy-progres-vikonannya-ugodi-pro-asotsiatsiyu-z-yes-stanovit-43

Загальний прогрес виконання угоди про асоціацію з ЄС становить 43%

 • 20250 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Загальний прогрес виконання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, станом на початок року, становив 43%. Про це йдеться у буклеті, підготовленому урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, який має у розпорядженні УНН.

Так, згідно матеріалів офісу, прогрес виконання угоди про асоціацію від запланованого обсягу реалізації завдань у 2019 році становить 37%. Загальний прогрес виконання угоди про асоціацію (станом на 1 січня 2020 року) становить 43%.

За даними офісу, найбільше завдань в рамках процесу виконання угоди - 53%, виконав Кабінет Міністрів України. Ще 12% припадає на Верховну Раду і 21% - на інші установи.

Зазначається, що 100% завдань у 2019 році було виконано у сферах політичного діалогу, нацбезпеки і оборони, фінансового співробітництва та боротьби з шахрайством, освіти, навчання та молоді, а також соціальної політики та трудових відносин.

Нагадаємо, станом на травень 2019 року, Україна виконала близько 43% завдань по угоді про асоціацію.

Україна підписала угоду про асоціацію з ЄС у Брюсселі 27 червня 2014 року.

Як повідомлялося раніше в УНН, комітет підтримав законопроект про ратифікацію щодо зміни до Фінансової угоди між Україною та ЄІБ.

Українські Національні Новини

Політика