ukenru
za-porushennya-viborchogo-protsesu-v-ukrayini-za-dobu-vidkrili-7-kriminalnikh-provadzhen

За порушення виборчого процесу в Україні за добу відкрили 7 кримінальних проваджень

 • 11342 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. За добу поліцейські відкрили сім кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого процесу. Про це повідомляє УНН із посиланням на управління комунікації Національної поліції України.

"За добу поліцейські відкрили сім кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого процесу… Всього впродовж доби до поліції надійшло 166 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільше повідомлень зафіксовано: у Київській області – 43, у Запорізькій – 24, у Донецькій та Полтавській - по 10, у Закарпатській – 9, у Вінницькій – 8, у Черкаській, Луганській, та Чернівецькій - по 7, у Миколаївській та Харківській - по 6, у Кіровоградській, Одеській та Херсонській - по 5, у Дніпропетровській та Рівненській - по 4, у Волинській, Житомирській, Львівській, Сумській, Чернігівській областях та місті Києві - по 1.

"Усього ж із 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 1644 повідомлення, пов’язаних із виборчим процесом", - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що з 5 вересня найбільше випадків зафіксовано: у Київській області - 270, потім йде Донецька - 132, та Дніпропетровська - 130.

"Упродовж доби до ЄРДР внесено відомості щодо семи кримінальних правопорушень. Усього до ЄРДР внесено відомості щодо 134 кримінальних правопорушень: 76 – пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 61 – пов’язані з виборчим процесом. Також складено 191 протокол про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом", - повідомили в управлінні комунікації.

Нагадаємо, вчора, 29 вересня, повідомлялось уже про понад 120 проваджень через порушення виборчого процесу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП