Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ, частка харчового шляху передачі становить 87,5%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом 2016 рік Держпродспоживслужба призупинила діяльність лише двох недобросовісних операторів ринку
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію — 33,6%; м’ясну продукцію — 18,5%; рибну продукцію — 8,4%.
За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках становить 13,5%, узаконених ринках — 14,3%.
У 72,3% випадків захворювання на ГКІ пов’язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.
Нагадаємо, за словами нардепа С.Тригубенка, ринок харчових продуктів потерпає від безконтрольності та фальсифікату.