za-minuliy-tizhden-neyakisnimi-produktami-na-zaporizhzhi-otruyilosya-165-osib

За минулий тиждень неякісними продуктами на Запоріжжі отруїлося 165 осіб

 • 8565 переглядiв

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ, частка харчового шляху передачі становить 87,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом 2016 рік Держпродспоживслужба призупинила діяльність лише двох недобросовісних операторів ринку

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію — 33,6%; м’ясну продукцію — 18,5%; рибну продукцію — 8,4%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках становить 13,5%, узаконених ринках — 14,3%.

У 72,3% випадків захворювання на ГКІ пов’язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Нагадаємо, за словами нардепа С.Тригубенка, ринок харчових продуктів потерпає від безконтрольності та фальсифікату.

Українські Національні Новини Здоров'я
    Популярні
    Новини по темі
    Активісти на Львівщині перекрили міжнародну трасу через сміття

     • 20003 переглядiв

    Екс-спікера самопроголошеної "ДНР" поховають завтра у Донецьку

     • 9665 переглядiв

    Одеський суддя, що п’яним керував автівкою, не з'явився на суд

     • 10766 переглядiв

    В.Гройсман ініціює проведення у Києві саміту ГУАМ 27 березня

     • 12048 переглядiв

    У Китаї знайшли тіла 17 загиблих гірників

     • 7009 переглядiв