za-hroshi-zlyvav-rosiiskym-spetssluzhbam-vidomosti-pro-ukrainskykh-zakhysnykiv-u-kharkovi-sudytymut-molodyka

За гроші "зливав" російським спецслужбам відомості про українських захисників: у Харкові судитимуть молодика

 • 18571 переглядiв

18-річний студент одного з харківських вишів передавав фсб дані про українських військових за гроші через Telegram. Молодика затримали під час зйомки розташування техніки ЗСУ, тепер йому загрожує довічне ув'язнення.

Студент першого курсу одного з харківських вишів через месенджер "Telegram" налагодив контакт з представником фсб рф, та погодився на співпрацю - за гроші передавати відомості про українських військових. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура, пише УНН.

Деталі

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 18-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, студент першого курсу одного з харківських вишів, не маючи патріотичних переконань, свідомо та добровільно вирішив допомагати ворогу. Через месенджер "Telegram" молодик налагодив контакт з представником фсб рф та погодився на співпрацю - за гроші передавати відомості про українських військових.

Виконуючи завдання російського куратора, обвинувачений збирав інформацію про розташування особового складу Сил оборони, а також військової техніки на території Харкова. Ці дані молодик надсилав співробітнику російської спецслужби у вигляді фото та відео, ставлячи необхідні позначки на ґугл-мапах,

- йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали зрадника під час його чергової "робочої зміни", коли він намагався приховано зафільмувати місцерозташування транспортних засобів українських захисників.

На суд молодик очікує, перебуваючи під вартою. Його судитимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова. Обвинуваченому загрожує довічне позбавлення волі.

Готував підпали будівель ТЦК та релейних шаф Укрзалізниці на Одещині: затримано агента фсб06.08.24, 10:44

Популярні

Новини по темі