za-finansuvannya-viyni-areshtovani-aktivi-rosiyskikh-oligarkhiv-na-mayzhe-190-mlrd-grn

За фінансування війни арештовані активи російських олігархів на майже 190 млрд грн

 • 289620 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. За матеріалами Служби безпеки арештовано активи російських олігархів на майже 190 млрд грн, для понад 4 тис. компаній рф запроваджені санкції через причетність до фінансування збройної агресії рф проти України. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

Упродовж 2022-2023 років за матеріалами СБУ було арештовано бізнес-активів російських олігархів на майже 190 млрд грн.

Зокрема, йдеться про корпоративні права та нерухоме майно десятків підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські корпорації «роснефть», росатом», «газпром», «ростех», «русАл», «група ГМС», «татнефть», банки тощо.

Окрім того, було запроваджено економічні санкції для понад 4 тис. російських компаній, які безпосередньо фінансують військове вторгнення, допомагають рф обходити санкції, закуповувати матеріали, військову техніку і компоненти до них в інших країнах.

За словами голови СБУ Василя Малюка, спецслужба сформувала список російського бізнесу, що фінансує війну і перевіряє кожного фігуранта. Уся інформація буде долучена до кримінальних проваджень для розгляду у міжнародному трибуналі.

Зібрані матеріали стануть доказами у кримінальних провадженнях за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 110 (пособництво у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України) та чч. 1, 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Цитата

«Кожен спонсор російського тероризму має сидіти на лаві підсудних поруч із путіним. Тому що вони – повноцінні співучасники злочинів. За їхні гроші росія запускає ракети і дрони. Зрештою російські активи мають працювати на користь України. Вже сьогодні СБУ активно «дерусифікує» бізнес, який працює на ворога, дотримуючись жорсткої лінії щодо його санкцій, арешту і конфіскації», – заявив Василь Малюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери ЄС підтримали план використання заморожених активів центробанку рф на користь України - ЗМІ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ердоган очікує путіна у Туреччині у серпні

     • 329822 переглядiв