ukenru
za-chotiri-roki-kilkist-osbb-zrosla-v-2-5-razi

За чотири роки кількість ОСББ зросла в 2,5 рази

 • 12700 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. За останні чотири роки кількість об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в Україні зросла в 2,5 рази. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

"За 4 роки кількість ОСББ зросла у 2,5 рази, з майже 14 тисяч до 33 тисяч. Результат 2018 року – плюс 1850 ОСББ", - повідомив міністр.

За його словами, лідерами в процесі створення ОСББ є Дніпропетровська, Львівська, Донецька, Одеська та Запорізька області.

На думку керівника Мінрегіону, пришвидшення процесу створення об’єднань вдалось досягти, завдяки ухвалення закону "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", який позбавив мешканців "диктату ЖЕКів" та дав можливість ефективно управляти своєю власністю.

При цьому, як зазначив Зубко, були впорядковані й відносини щодо управління багатоквартирними будинками, а також між споживачами та виконавцями комунальних послуг. У той же час закон про комерційний облік теплової енергії дав можливість людям не просто обліковувати енергоспоживання, а й управляти ним за рахунок встановлення будинкових лічильників. Крім того, у старих будинках монополістів зобов’язали брати лічильники на абонентський облік.

Наразі, за даними Мінрегіону, лічильниками оснащено 77,5% житлових багатоквартирних будинків і 77,7% нежитлових будівель. В 2014 році цей показник був 37%.

Нагадаємо, за І півріччя минулого року ОСББ та населення отримали "теплих кредитів" на майже 843 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика