ukenru
za-11-misyatsiv-budivelna-galuz-zrosla-na-6-3

За 11 місяців будівельна галузь зросла на 6,3%

 • 12725 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. За підсумками січня-листопада 2018 року будівельні підприємства України вже виконали роботи на 115 млрд грн. Про це, як повідомляє УНН, розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2017 року склав 106,3%.

“За даними Держстату за 11 місяців будівельні підприємства в Україні вже виконали роботи на 115 млрд грн. Загалом галузь зросла на 6,3%, якщо порівнювати з таким же періодом минулого року. Протягом всього року будівельна галузь не здає позиції і продовжує стабільно розвиватися та показувати позитивні досягнення. Чекаємо на результати року”, - повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За підсумками звітного періоду індекс будівництва інженерних споруд склав 111,3%, будівель – 101,3% (житлових – 100,9%, нежитлових – 101,8%).

Будівельна галузь вважається драйвером економіки, однак в Україні частка будівельної галузі в структурі ВВП становить всього 2%. І це попри поступове зростання. Водночас фахівці вважають, що ця галузь має величезний потенціал. Зокрема голова правління - президент ПрАТ “ХК “Київміськбуд” Ігор Кушнір порівняв український показник з показниками інших країн.

“У всьому світі будівельна галузь є локомотивом розвитку економіки. Середній показник частки будівництва у ВВП європейських країн становить близько 6%. У Польщі цілих 9%. А в Україні лише 2%. Хоча потенціал величезний!” - вважає Кушнір.

Галузі потрібні інвестиції, які дадуть поштовх для розвитку. Хоча вже зараз можна говорити про певне зростання.
Як повідомлялося з посиланням на Держстатистики, обсяг виконаних будівельних робіт в Україні (без урахування окупованого Криму і тимчасово непідконтрольних територій в Донецькій і Луганській областях) у 2017 році збільшився на 20,9% порівняно з 2016 роком - 101 млрд 74 млн грн.

Українські Національні Новини

Економіка