z-pochatku-viiny-v-kyievi-znyshcheno-abo-poshkodzheno-23-istorychni-budivli-z-nykh-tilky-2-raketamy-rf-nardep

З початку війни в Києві знищено або пошкоджено 23 історичні будівлі, з них тільки 2 ракетами рф – нардеп

 • 22462 переглядiв

З початку війни в Києві знищено або пошкоджено 23 історичні будівлі, з них тільки 2 російськими ракетами. ТСК пропонує оновити містобудівну документацію та посилити захист історичних об'єктів.

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Києві знищено або пошкоджено 23 історичні будівлі. З них тільки 2 російськими ракетами. Про це повідомив нардеп, голова ТСК з питань дослідження ефективності роботи органів публічної влади Києва Віталій Безгін, передає УНН.

ТСК щодо знищення садиби Зеленських. Короткі підсумки. Мінкульт, прокуратура та Нацпол прийшли. Кличко не прийшов, але були заступники. Позиції сторін передбачувано були протилежними", - написав Безгін у Facebook.Безгін загалом назвав дискусію конструктивною."Шокуючі моменти. Від початку повномасштабного вторгнення в Києві знищено або пошкоджено 23 історичні будівлі. З них тільки 2 російськими ракетами. В консультативній раді при департаменті культурної спадщини КМДА, яка не ухвалювала рішення по захисту садиби Зеленського, виходячи з документів, що продемонстрували представники громадськості, присутній архітектор, який розробляв проект забудовнику, що зніс садибу. Перевіряємо

- повідомив Безгін.

Також він озвучив пропозиції ТСК:

Київській місцевій владі:

  • Якнайшвидше оновити містобудівну документацію, включаючи історико-архітектурний опорний план міста.
  • Якнайшвидше прийняти рішення щодо відтермінування продажу/оренди об'єктів цінної історичної забудови до оновлення містобудівної документації. Рішення політичне. Будемо вимагати!
  • Якнайшвидше впровадити тимчасовий порядок щодо захисту історично цінних будівель, який буде діяти до моменту оновлення містобудівної документації.
  •     Перезавантажити консультативну раду при департаменті КМДА та змінити її положення, з метою унеможливлення конфлікту інтересів.

Верховній Раді України:

  • Внести зміни до ЗУ "Про охорону культурної спадщини" в частині визначення цінної історичної забудови.
  • Внести зміни до містобудівного законодавства в частині повноважень органів місцевого самоврядування. 

Однозначно підтримую позицію громадськості, що голова департаменту культурної спадщини має піти з посади! Так само як і керманич КМДА, якщо він не хоче нести відповідальність за стан справ в столиці!

- наголосив Безгін.

Доповнення

У Києві незаконно знесли садибу Зеленських, яка є значною історичною будівлею. Мінкульт не надавав дозволів на демонтаж і закликав правоохоронців звернути увагу на спробу знищення історичної забудови.

 Поліція також заявила про відкриття провадження у зв'язку зі знесенням будівлі. Через знесення сотні киян мітингували під КМДА, вимагаючи припинити руйнування історичної частини Києва.

22 липня Мер Києва Віталій Кличко заявив, що місто подасть до суду на забудовника за несанкціоноване знесення садиби Зеленських. Влада вимагатиме відбудувати садибу та розслідувати всіх причетних до її знищення.

23 липня повідомлялось, що поліція Києва повідомила про підозру 32-річному власнику будівлі за знесення історичної садиби Зеленських. Йому інкримінують умисне пошкодження майна, на яке накладено арешт.

24 липня  Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід співвласнику будівлі Михайлу Гречку, за вказівкою якого було знесено садибу Зеленських у Києві. Для підозрюваного визначили особисті зобов'язання. 

Популярні

Новини по темі

У Харкові горить будинок після удару ворожим КАБом

 • 21295 переглядiв

Після ворожих ударів по Харкову знову лунають вибухи

 • 14904 переглядiв