ukenru
z-pochatku-peredviborchoyi-kampaniyi-politsiya-pochala-rozsliduvati-210-faktiv-porushennya

З початку передвиборчої кампанії поліція почала розслідувати 210 фактів порушення

 • 6593 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. З початку виборчого процесу територіальними органами Національної поліції зареєстровано 4 157 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. Про це УНН повідомили у прес-службі поліції. 

Здебільшого, зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією (2587 фактів) та підкупом виборців (422). Водночас зареєстровано 109 випадків хуліганства та 133 факти пошкодження майна.

Загалом з початку передвиборчої кампанії поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань по 210 фактам. Зокрема, 157 кримінальних проваджень стосуються порушень виборчого законодавства, ще 53 кримінальних проваджень – пов’язані із проведенням виборчої кампанії. Також складено 817 адміністративних протоколів.

Найбільше протоколів – 591 – складено за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації без передбаченої законодавством інформації. За порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях складено 117 протоколів.

Як повідомляв УНН, поліція перейшла на посилений режим роботи. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП