z-okupatsii-povernuly-divchynu-z-invalidnistiu-zaharbnyky-khotily-vidpravyty-yii-do-internatu-v-rf

З окупації повернули дівчину з інвалідністю: загарбники хотіли відправити її до інтернату в рф

 • 20562 переглядiв

Мінреінтеграції допомогло евакуювати 24-річну дівчину з інвалідністю з окупованої території Донецької області. Після смерті бабусі окупанти планували відправити її до інтернату в рф, але завдяки спільним зусиллям її повернули до матері.

З тимчасово окупованої території евакуювали 24-річну дівчину з інвалідністю. Після смерті бабусі окупанти вирішили відправити її до інтернату в рф, але завдяки спільним зусиллям її возз'єднали з матір'ю. Про це повідомили у середу у Мінреінтеграції, пише УНН.

Деталі

Нещодавно, як повідомляється, до Мінреінтеграції звернулася одна з громадських організацій із проханням допомогти евакуювати з тимчасово окупованої території Донецької області дівчину з інвалідністю.

"Там вона мешкала разом із бабусею, а її матір перебувала на підконтрольній уряду України території. Коли бабуся померла, окупанти вирішили відправити дівчину на територію рф - в інтернат для осіб з інвалідністю", - розповіли у відомстві.

За її повернення взялися представники Мінреінтеграції у співпраці з ГС "Українська мережа за права дитини", ГО "Плурітон", Міністерством закордонних справ і Державною міграційною службою.

"Підготовка маршруту та дорога тривали майже 28 днів. Наразі Світлана (так звати повернуту дівчину) разом із матір’ю у безпеці", - зазначили у Мінреінтеграції.

Верещук назвала кілька шляхів для виїзду українців з окупації25.06.24, 07:20

Популярні

Новини по темі

На Вінниччині вночі знищили два ворожі дрони

 • 23771 переглядiв

Курс валют на 7 серпня: гривня продовжує зміцнюватися

 • 20139 переглядiв

Бенксі створив дві нові роботи за два дні

 • 14263 переглядiв