z-nastupnoho-tyzhnia-v-ukraini-pochynaie-diiaty-zaborona-na-vylov-rakiv-shcho-zahrozhuie-brakonieram

З наступного тижня в Україні починає діяти заборона на вилов раків: що загрожує браконьєрам

 • 14982 переглядiв

Держрибагентство оголосило про заборону вилову раків в Україні з 5 серпня по 20 вересня для збереження їх популяції. За порушення передбачено штраф та відшкодування збитків у розмірі 3332 гривень за кожного рака.

З 5 серпня, а в деяких областях з 10 серпня, починає діяти заборона на вилов раків. Заборона триватиме до 20 вересня. Про це повідомляє Держрибагентство, передає УНН.

"З метою збереження та охорони популяції раків у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі, з 5 серпня по 20 вересня на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України триватиме заборона на вилов цих річкових мешканців. Водночас звертаємо увагу рибалок, що на водоймах Миколаївщини та у Дніпровсько-Бузькій гирловій системі Херсонської області заборона розпочнеться з 10 серпня", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в Закарпатській області домінуючі угруповання річкових раків у регіоні сформовані червонокнижним широкопалим раком, заборона на вилов якого діє протягом всього року.

Також в Одеській області у Дністровському лимані, річці Дністер, рукаві річки Турунчук, озері заплави Дністра, Кучурганському водосховищі заборона триває з 25 лютого.

В Держрибагентстві нагадують, що за вилов раків у цей період передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3332 гривень за кожного виловленого рака.

Нагадаємо

У червні 15 людей потрапили до лікарень із діагнозом ботулізм - переважно після вживання в’яленої риби та домашніх консервів з м’яса.

Павло Башинський

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Перший у світі закон про ШІ набув чинності у ЄС

     • 12970 переглядiв