ukenru
z-momentu-vikhodu-pershogo-sudna-z-ukrayini-vzhe-eksportovano-2-37-mln-tonn-agroproduktsiyi

З моменту виходу першого судна з України вже експортовано 2,37 млн тонн агропродукції

 • 111382 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Міністерство інфраструктури України повідомило, що з моменту виходу першого судна з українським продовольством і до сьогодні уже експортовано 2,37 млн тонн агропродукції. Про це інформує УНН.

Деталі

Після відправки з українського порту першого судна з продовольством було відправлено 2,37 млн тонн української агропродукції, зокрема до країн:

- Азії відправлено 54 судна з 1,04 млн тонн;

- Європи — 32 судна з 0,85 млн тонн;

- Африки — 16 суден з 0,47 млн тонн.

Також в рамках допомоги населенню Африки, яке за даними ООН знаходиться на порозі гуманітарної катастрофи, вже відправлено 2 судна, зафрахтовані безпосередньо Всесвітньою продовольчою програмою ООН (ВПП). На їх борту понад 60 тис. тонн пшениці для жителів Ємену та Ефіопії.

Окрім цього, завдяки партнерам з ООН уже закуплено ще 190 тис. тонн зернових для подальшого експорту до держав африканського континенту.

Загалом, в рамках роботи ВПП з портів України найближчим часом буде експортовано 280 тис. тонн агропродукції для боротьби з голодом.

Найближче судно, яке зафрахтоване ВПП – це балкер KARIA ANGEL, який наразі проходить інспекційну перевірку у Стамбулі. Після перевірки його буде поставлено на завантаження 30 тисячами тонн пшениці у порту «Чорноморськ».

Як зауважили у відомстві, що підписана Україною, ООН та Туреччиною Ініціатива про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування не передбачає жодних обмежень щодо напрямків експорту.

Нагадаємо

Україна та Польща побудують трубопровід для експорту української олії.

Українські Національні Новини

Економіка