z-16-lypnia-latviia-zaboroniaie-vizd-v-krainu-avtivkam-na-biloruskykh-nomerakh

З 16 липня Латвія забороняє в'їзд в країну автівкам на білоруських номерах

 • 15397 переглядiв

З 16 липня 2024 року автомобілям з білоруськими номерами буде заборонено в'їзд до Європейського Союзу через прикордонні пункти Латвії з Білоруссю та Росією в рамках восьмого пакету санкцій ЄС проти Росії та Білорусі за їхню участь в агресії проти України.

З вівторка, 16 липня, автівки з білоруськими номерами не зможуть вʼїжджати до Європейського Союзу через пункти перетину кордону Латвії з Білоруссю та Росією. Про це пише Delfi, передає УНН.

Деталі

Видання зауважує, що таке рішення прийняли відповідно до правових актів ЄС і Єврокомісії в межах восьмого санкційного пакета проти рф, який також передбачає обмеження для Білорусі.

Зазначається, що з 16 липня 2024 року особам заборонено перетинати територію Латвії на транспортному засобі, зареєстрованому в Білорусі, оскільки "заборонено ввозити з Білорусі такі товари, які дозволяють Білорусі диверсифікувати джерела доходів, завдяки чому країна може брати участь в агресії Росії проти України". Тому така особа повинна буде повернутися назад до країни, з якої вона хотіла виїхати до Латвії.

Якщо ж вона відмовиться виконувати зокрема такі вказівки митних органів, у неї можуть конфіскувати транспортний засіб.

Однак заборона не поширюватиметься на транспорт, який використовують дипломатичні чи консульські установи.

Нагадаємо

Уряд Латвії затвердив план вартістю 303 мільйони євро для зміцнення укріплень уздовж східного кордону з росією та білоруссю в рамках створення спільної Балтійської оборонної лінії.

Популярні

Новини по темі

Завтра в Україні графіки відключень діятимуть впродовж доби

 • 38887 переглядiв