yusov-pro-vykhid-korabliv-rf-z-chornoho-moria-pro-povnyi-vidstup-hovoryty-ne-mozhemo-ale-spromozhnosti-rosiian-znyzylysia

Юсов про вихід кораблів рф з Чорного моря: про повний відступ говорити не можемо, але спроможності росіян знизилися

 • 21239 переглядiв

Можливості росії в Чорному морі значно зменшилися через виведення її кораблів, що є серйозною військовою і пропагандистською невдачею для росії, оскільки Україна фактично знищує її Чорноморський флот, використовуючи морські ударні безпілотні літальні апарати.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що про повний відступ російських кораблів з Чорного моря наразі не можна сказати, але спроможності росіян значно знизилися. Виведення кораблів має значення у військовому плані для рф. Про це Юсов заявив в ефірі телемарафону, передає УНН.

"Про повний відступ ми не можемо зараз говорити, але їх спроможності, можливості значно знизилися. Це безумовно має значення у військовому плані для росії. Це має величезне значення у пропагандиському плані, тому що чорноморський флот це одна з прикрас і ключових фішок російської пропаганди. І ось виявляється, що Україна, яка нібито не може протистояти чорноморському флоту, ефективно нищить, використовуючи новітні засоби, зокрема ударними-морськими дронами. Це має значення для України, для економіки, для безпеки цивільного судноплавства, для зменшення можливості ворога використовувати різну зброю, в тому числі і носіїв крилатих ракет", - сказав Юсов.

Він додав, що якщо говорити про відбудову кораблів росіянами, то це дуже довго та дуже дорого.

"Навіть про ремонти пошкоджених суден, якщо ми говоримо, то це місяці і навіть роки. Тому швидко втрачений потенціал вони відновити не можуть і для нас це добрі новини", - додав Юсов.

За його словами, окупанти намагаються протидіяти морським дронам, будуючи морські фортифікаційні споруди, проводячи інженерні роботи.

"Ми бачимо щоразу після успішного застосування українських морських дронів, зокрема роботу ворожої авіації, артилерії. Але це не допомагає, тому що після кожної операції вдосконалюються українські засоби і робота українських операторів", - додав представник ГУР.

Нагадаємо

У понеділок, 15 липня, останній сторожовий корабель Чорноморського флоту росії вийшов з окупованого Криму.

Популярні

Новини по темі