ymovirne-rozshyrennia-rehionalnoi-viiny-v-izraili-zrostaie-napruha-cherez-zahrozu-udariv-z-boku-iranu-ta-khezbolly

Ймовірне розширення регіональної війни: в Ізраїлі зростає напруга через загрозу ударів з боку Ірану та "Хезболли"

 • 11908 переглядiв

В Ізраїлі зростає напруга через загрозу ударів з боку Ірану та Хезболли після ліквідації двох високопоставлених бойовиків. Країна готується до можливого розширення регіональної війни на Близькому Сході.

Після майже 10 місяців війни в Газі та ліквідації двох високопоставлених бойовиків під час окремих ударів у Лівані та Ірані минулого тижня, в Ізраїлі зростає напруга з приводу розширення війни на Близькому Сході. Пише УНН із посиланням на CBS news.

За останні тижні напруженість в Ізраїлі зросла, очікується розширення воєнних дій. На це впливають такі фактори, як:

  • Вбивства двох високопоставлених бойовиків внаслідок окремих ударів у Лівані та Ірані минулого тижня;
  • Загибель 18 осіб у секторі Газа, у тому числі чотирьох, які переховувалися в наметовому таборі для переміщених палестинців на території лікарняного комплексу;
  • Напади із застосуванням ножа у передмісті Тель-Авіва, - на думку поліції, нападник є палестинським бойовиком;
  • У столиці Ізраїлю загинули жінка віком 70 років та 80-річний чоловік, ще двоє чоловіків отримали поранення; Інші інциденти.

Тепер, після вбивства високопоставленого командира "Хезболли" під час удару в Лівані та головного політичного лідера "Хамас" під час нападу в столиці Ірану минулого тижня, Ізраїль готується до помсти. Обидва були пов’язані з триваючою війною в Газі, яка була спровокована нападом "Хамас" на Ізраїль 7 жовтня, нагадує CBS.

Доповнення

"Хезболла" регулярно веде вогонь з Ізраїлем уздовж ліванського кордону з початку війни, що, за словами бойовиків, спрямоване на послаблення тиску на свого союзника, якого підтримує Іран, "Хамас". Останніми місяцями безперервні удари посилилися, викликаючи побоювання щодо ще більш руйнівної регіональної війни.

УНН передавав, що "Хезболла" здійснила масований ракетний обстріл північного Ізраїлю.

США та Ізраїль очікують атаку Ірану на ізраїльську територію 5 серпня - ЗМІ

Популярні

Новини по темі

Україна отримала 3,9 млрд дол. гранту від США - Шмигаль

 • 15311 переглядiв