ukenru
yevrosoyuz-planuye-vidkrittya-zovnishnikh-kordoniv-vzhe-z-lipnya

Євросоюз планує відкриття зовнішніх кордонів вже з липня

 • 24540 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Євросоюз повинен завершити поступове скасування контролю на внутрішніх кордонах до кінця червня і обговорити протягом найближчих п'яти днів поетапне відкриття зовнішніх кордонів ЄС з 1 липня. Про це повідомив верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель у бесіді з журналістами, передає УНН із посиланням на The Local.

"У найближчі дні Європейська комісія опублікує пропозиції щодо пом'якшення обмежень на зовнішні кордони з 1 липня", - заявив Боррель.

Він уточнив, що країни-учасниці Євросоюзу працюють над загальним підходом по відкриттю зовнішніх кордонів, який має затвердити Європейська комісія.

Так, план ЄС полягає в тому, щоб зняти обмеження на подорожі з деякими третіми країнами, беручи до уваги ряд принципів і критеріїв, на основі спільного і скоординованого підходу з боку країн-членів і за підтримки Єврокомісії.

Повідомляється, що список цих країн стане відомий після публікації пропозицій.

Нагадаємо, що Європейський Союз планує продовжити до 1 липня заборону на більшість поїздок в країни блоку, в той час як країни-члени спочатку знімають обмеження, введені через пандемію коронавірусу, на внутрішніх кордонах.

Українські Національні Новини

Новини Світу