ukenru
yevropeyski-igri-ukrayinsku-zbirnu-vidznachili-derzhnagorodami

Європейські ігри: українську збірну відзначили держнагородами

 • 9260 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення державними нагородами України членів національної збірної команди України на II Європейських іграх. Про це йдеться в указі №522/2019, передає УНН.

Так, державними нагородами Президент нагородив за досягнення високих спортивних результатів на II Європейських іграх у Мінську (Республіка Білорусь), виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України.

Так, орденом "За заслуги" І ступеня нагороджено одного спортсмена, а саме Бондаренка Богдана Вікторовича - чемпіона та бронзового призера з легкої атлетики.

Орденом "За заслуги" II ступеня нагороджено 8 спортсменів, серед яких Беленюк Жан Венсанович - чемпіон з греко-римської боротьби, Хижняк Олександр Олександрович - чемпіон з боксу, Верняєв Олег Юрійович - чемпіон та срібний призер з гімнастики спортивної.

Орденом "За заслуги" ІІІ ступеня постановлено нагородити 15 спортсменів.

Орденом княгині Ольги II ступеня нагороджено 5 спортсменів.

Орденом княгині Ольги III ступеня – 28 спортсменів.

Медаллю "За працю і звитягу" – 14 спортсменів.

Також Зеленський роздав державні нагороди за значний особистий внесок у підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національною збірною командою України на II Європейських іграх 2019 року.

Медаллю "За працю і звитягу" нагороджено 7 спортсменів.

Крім того, поставлено присвоїти почесне звання "Заслужений працівник фізичної культури і спорту України" 26 тренерам.

Нагадаємо, збірна України зайняла третє місце у загальному командному заліку на Європейський іграх, що цього року проходили у Мінську. Українська збірна взяла протягом змагань 51 медаль. 

Українські Національні Новини

Політика