yevropeiskyi-investytsiinyi-bank-vidkryie-rehionalnyi-ofis-u-kyievi

Європейський інвестиційний банк відкриє регіональний офіс у Києві

 • 33802 переглядiв

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) відкриє новий регіональний офіс у Києві з метою посилення підтримки України та Східної Європи.

Європейський інвестиційний банк оголосив про відкриття у Києві нового регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи. Про це повідомляє пресслужба ЄІБ, передає УНН.

Деталі 

27 листопада президент ЄІБ Вернер Хойєр та віцепрезидентка Тереза Червінська відвідують Київ для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та іншими урядовцями, а також для відкриття регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи за участю амбасадорки ЄС в Україні Катаріни Матернової та представників українських міністерств

 - резюмували у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банк ЄС створив новий фонд для допомоги Україні

Зазначається, що нове регіональне представництво надаватиме посилену підтримку Україні та Східній Європі загалом, співпрацюючи та координуючи роботу з представництвами ЄІБ у Молдові та на Південному Кавказі (Тбілісі, Грузія).

Доповнення 

Президент ЄІБ Вернер Хойєр заявив, що цей візит свідчить про непохитну підтримку України західними партнерами. 

З відкриттям нашого регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи в Києві ми хочемо підкреслити нашу посилену відданість: супроводжувати Україну на її європейському шляху

 - сказав Хойєр.

Разом з тим віцепрезидентка ЄІБ Тереза Червінська, яка відповідає за операції банку в Україні заявила, що ЄІБ значно збільшив свою активність в Україні з початку війни Росії, надавши 1,7 млрд євро екстреної допомоги за підтримки Європейської Комісії.

Довідково

Європейський інвестиційний банк є одним із найбільших кредиторів України. На сьогодні портфоліо проєктів, які реалізує ЄІБ з українським державним, комунальним секторами та бізнесом сягає понад 7,3 млрд євро. Банк ЄС також надав кредитну лінію у 4 млрд євро для підтримки інтеграції біженців з України в країнах Євросоюзу.

Нагадаємо

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) оголосив, що виділяє 30 млн євро на проєкти у постраждалій від війни Україні. 

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Європейський інвестиційний банк відкриє регіональний офіс у Києві

     • 33802 переглядiв

    Суд підтвердив, що ПриватБанк не повернуть колишнім власникам

     • 30282 переглядiв