yevropeiski-pereviznyky-zaklykaiut-perehlianuty-uhodu-z-ukrainoiu-bloomberg

Європейські перевізники закликають переглянути угоду з Україною - Bloomberg

 • 2295 переглядiв

Перевізники п’ятьох східноєвропейських країн вимагатимуть від ЄС переглянути транспортну угоду з Україною

Члени Міжнародного союзу автомобільного транспорту з Угорщини, Польщі, Словаччини, Чехії та Литви в понеділок надішлють спільного листа президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн із закликом переглянути угоду, яка дозволяє лібералізацію руху з Україною.

Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву головного секретаря найбільшої організації автомобільного транспорту в Угорщині MKFE Тівадара Арвая, передає УНН.

Деталі

Як наголосив Тівадар Арвай, нинішня угода, що закінчується в червні 2024 року, "серйозно спотворює ринок і завдає незворотної шкоди угорським і європейським перевізникам".

За словами Арвая, окремі члени також надішлють окремі листи своїм відповідним урядам. Далекобійники хочуть скасувати чинну угоду або принаймні її не продовжувати.

Ми просимо та закликаємо всіх залучених осіб, які ухвалюють рішення, розглянути припинення або значні зміни чинної домовленості між ЄС та Україною без будь-яких затримок і, таким чином, забезпечити повернення до імплементації двосторонніх угод між окремими країнами ЄС та Україною

йдеться у листі, опублікованому на сайті MKFE

Європейська комісія заявила в четвер, що будь-яке повторне запровадження дозволів або квот на автомобільні перевезення з України є юридично неможливим, оскільки це порушить чинну угоду між ЄС і Києвом.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві оголошено повітряну тривогу

     • 3085 переглядiв

    Стрілянина в лікарні в Нью-Гемпширі: загинули двоє людей

     • 3309 переглядiв