ukenru
yevropa-i-velika-britaniya-ochikuyut-scho-bayden-zrobit-svit-bezpechnishim

Європа і Велика Британія очікують, що Байден зробить світ "безпечнішим"

 • 13763 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Поки демократ Джо Байден готується скласти присягу і стати 46-м президентом США, більшість британців та європейців з оптимізмом дивляться на його майбутній термін. Про це з посиланням на дані опитування Kekst CNC повідомляє Independent, передає УНН.

У новому опитуванні Kekst CNC 56% британських респондентів заявили, що очікують, що адміністрація Байдена покращить їх погляд на Америку після чотирьох "хаотичних" років Дональда Трампа.

53% опитаних у Сполученому Королівстві заявили, що вважають, що Байден матиме позитивний вплив на світову торгівлю, 59% вважають, що він допоможе підвищенню стабільності та безпеки, а 64% - що він буде більш активним у боротьбі зі зміною клімату, ніж його попередник, який, як відомо, вивів США з Паризької кліматичної угоди 2015 року, відзначає видання.

Шведські, німецькі та французькі респонденти у дослідженні також були надзвичайно позитивно налаштованими, особливо щодо можливого впливу демократа на міжнародну безпеку та клімат.

При цьому параметри проведення опитування не уточнюються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випробування Путіним: Байден не повинен знімати санкції із РФ до виведення військ з України - Foreign Policy

"Хоча світ потрясли події в США та передача Трампом влади Байдену, це дослідження показує, що Європа з оптимізмом дивиться на перспективу президентства Байдена", - зазначив старший радник Kekst CNC Джеймс Джонсон.

Він відзначив, що велика частина опитаних у Великій Британії, Франції, Німеччині та Швеції "очікують, що світ стане безпечнішим, зеленішим та більш процвітаючим".

"Очікується, що президентство Джо Байдена також покращить світову торгівлю та економічне зростання у всьому світі. Але є два застереження. По-перше, британська громадськість не впевнена в тому, яка позиція нового американського президента щодо торгової угоди після Brexit. А по-друге, в Європі люди, які працюють на низькооплачуваній роботі, набагато рідше думають, що президентство Байдена покращить економічне зростання", - додав фахівець.

З його слів, "це своєчасне нагадування про те, що, хоч більш заможні верстви населення і вітають повернення до очевидної "політичної нормальності", бізнес-лідерам та політикам потрібно буде забезпечити, щоб люди з різним рівнем доходів відчували, що вони будуть отримувати зиск впродовж найближчих місяців та років".

Що стосується більш широкої міжнародної картини, то політолог з Манчестерського міського університету доктор Стівен Херст вважає "досить імовірним, що зовнішньополітичний порядок президента Байдена буде в значній мірі зосереджений на відновленні статус-кво після чотирьох років адміністрації Трампа". "З огляду на те, що він, можливо, розглядає тільки один термін, і з огляду на настільки руйнівні дії Трампа, Байден, швидше за все, побачить свою задачу в тому, щоб навести порядок, а не запускати нові великі зовнішньополітичні ініціативи", - вважає політолог.

Доктор Херст припустив, що Байден буде переслідувати очевидні цілі, такі як повернення до Паризької угоди і зняття заборони свого попередника на в'їзд щодо більшості мусульманських країн, які, як очікується, стануть предметом указів в перший день перебування при владі нового президента. Але він зіткнеться і з більш важкою роботою "з налагодженням відносин з Іраном, Китаєм і Росією і вирішення проблем, які залишилися невирішеними Трампом, таких як встановлення миру на Близькому Сході і в Афганістані", вважає британський політолог.

Додамо, у США 3 листопада 2020 року відбулися загальні вибори. 14 грудня колегія вибірників затвердила результати голосування, згідно з якими Байден стане новим главою держави. Інавгурація обраного президента пройде на сходах Капітолія 20 січня.

Раніше при затвердженні підсумків виборів в США в Конгресі — у приміщенні Капітолію виникли безпрецедентні для американської історії заворушення під час штурму прихильниками Трампа будівлі. У результаті подій загинуло кілька людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу