ukenru
yespl-viznav-nezakonnoyu-zaboronu-svidkiv-yegovi-u-rosiyi

ЄСПЛ визнав незаконною заборону "Свідків Єгови" у росії

 • 180114 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Європейський суд з прав людини визнав незаконною заборону в росії релігійної організації "Свідки Єгови" та переслідування віруючих. Також він ухвалив виплатити віруючим та "забороненим" організаціям 63 млн євро, повідомляє УНН із посиланням на рішення суду.

Деталі

Так, суд об'єднав 20 скарг, поданих 1444 заявниками – релігійними організаціями, видавцями релігійної літератури та більш ніж тисячею віруючих.

Суд ухвалив, що росія має припинити поточні кримінальні справи проти "Свідків Єгови" та звільнити ув'язнених віруючих. Окрім того, росія повинна повернути віруючим вилучене майно або виплатити понад 59,6 млн євро компенсації.

Окрім того, ЄСПЛ зобов'язав виплатити віруючим 3 447 250 євро за нематеріальні збитки, у тому числі по 15 тис. євро віруючим, які зазнали кримінального переслідування, по 7,5 тис. євро ліквідованим відділенням та людям, які мали адміністративні протоколи. Компенсацію судових витрат суд оцінив у 125 тис. євро.

Доповнення

У 2017 році верховний суд росії визнав релігійну організацію "Свідки Єгови" екстремістською та заборонив її діяльність на території рф.

Українські Національні Новини

Новини Світу