ukenru
yes-skhvaliv-znyattya-sanktsiy-z-eksministra-chasiv-yanukovicha-klimenka-zmi

ЄС схвалив зняття санкцій з ексміністра часів Януковича Клименка - ЗМІ

 • 17955 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. ЄС схвалив виключення колишнього міністра доходів та зборів України Олександра Клименка зі свого санкційного списку. Про це повідомив у середу журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, який висвітлює теми політики блоку щодо східних країн-сусідів, пише УНН.

Цитата:

"Посли ЄС ухвалили рішення виключити колишнього міністра доходів та зборів України Олександра Клименка із санкційного списку за розкрадання українських державних коштів. У списку залишилося всього 7 осіб", - написав Йозвяк у Twitter.

Доповнення

У березні поточного року Рада ЄС виключила із списку санкцій двох колишніх високопоставлених українських чиновників — колишнього голову НБУ та в.о. прем’єр-міністра Сергія Арбузова та ексміністра освіти Дмитра Табачника.

ЄС запроваджує різні види обмежувальних заходів щодо Росії з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму та навмисну ​​дестабілізацію ситуації в Україні. Окрім персональних санкцій діють ще економічні санкції, орієнтовані на певні сектори економіки РФ. Також діють запроваджені ЄС обмеження на економічні відносини з анексованим РФ Кримом та Севастополем.

Окрім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за присвоєння українських державних коштів.

Українські Національні Новини

Політика