yes-prodovzhyv-bezkoshtovnyi-rouminh-dlia-ukraintsiv-shche-na-rik

ЄС продовжив безкоштовний роумінг для українців ще на рік

 • 13705 переглядiв

Європейська комісія продовжила безкоштовний роумінг для українців в ЄС ще на рік, щоб підтримати біженців з України у спілкуванні під час війни.

Єврокомісія продовжила безкоштовний роумінг для українців в ЄС ще на рік, щоб підтримати біженців з України, повідомила президентка Єврокомісії  Урсула фон дер Ляєн, передає УНН

Я вітаю продовження роумінгу між ЄС та Україною ще на один рік.  Під час війни телефонна лінія - це рятувальне коло, що з'єднує людей, які шукають притулку в Європі, з тими, хто залишився на фронті. Ми підтримуємо народ України

- написала Урсула фон дер Ляєн у соцмережі X.

Як йдеться у заяві Єврокомісії, це  вже пʼята пролонгація добровільної угоди між 22 європейськими та 7 нашими операторами  зв'язку для забезпечення біженців з України звʼязком. 

Оператори продовжують пропонувати безкоштовні SIM-карти, безкоштовні міжнародні дзвінки в Україну та пакети, які можна використовувати в країні перебування.

Доповнення 

Також зазначається, що паралельно Україна працює над повним приведенням свого законодавства у відповідність до законодавства ЄС, щоб інтегруватися в зону роумінгу ЄС. Після того як Україна повідомить про своє повне приєднання, що очікується найближчими місяцями, Європейська комісія проведе оцінку відповідності національного законодавства. За умови позитивної оцінки, схваленої державами-членами, а також остаточного рішення Комітету з асоціації ЄС-Україна, Україна стане частиною зони роумінгу ЄС.

Зеленський підписав закон про єдину зону роумінгу з ЄС18.06.24, 11:42

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Норвегія передасть Україні 6 винищувачів F-16

     • 23908 переглядiв