yermak-obhovoryv-z-ministrom-pidpryiemstv-i-vyrobnytstva-italii-pidhotovku-12-ho-paketa-sanktsii-yes-shchodo-rf

Єрмак обговорив з міністром підприємств і виробництва Італії підготовку 12-го пакета санкцій ЄС щодо рф

 • 2895 переглядiв

На виконання доручення Глави держави та в межах продовження діалогу керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з міністром підприємств і виробництва Італії Адольфо Урсо.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив з міністром підприємств і виробництва Італії Адольфо Урсо ситуацію на фронті, подальшу безпекову співпрацю, підготовку 12-го пакета санкцій ЄС щодо росії, передає УНН.

Цитата

Провів телефонну розмову з міністром підприємств і виробництва Італії Адольфо Урсо

, - написав Єрмак.

Єрмак відзначив особисте лідерство Прем’єр-міністра Італійської Республіки Джорджи Мелоні у всебічній підтримці української держави та консолідації європейських партнерів навколо допомоги Україні.

"Ми обговорили ситуацію на фронті, подальшу безпекову співпрацю, підготовку 12-го пакета санкцій ЄС щодо рф. Повідомив, що сьогодні Президент Володимир Зеленський підписав укази щодо запровадження Україною чергових санкцій до фізичних та юридичних осіб, які підтримують агресора", - повідомив Єрмак.

Також він висловив вдячність Італії за підтримання Формули миру, зокрема за участь італійського представника в зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників на Мальті.

"У продовження діалогу Президента Володимира Зеленського та Премʼєр-міністра Італії Джорджи Мелоні разом з Адольфо Урсо обговорили напрями співпраці під час майбутнього головування Італії в "Групі семи" наступного року", - зазначив Єрмак.

Доповнення

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель спільно з Єврокомісією вніс пропозиції щодо 12-го пакету санкцій проти рф.

Журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк заявив, що Угорщина повністю заблокувала обговорення нових санкцій ЄС проти росії.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США схвалили потенційний продаж 400 ракет Tomahawk Японії

     • 2777 переглядiв

    Топ-10 напрямків для відпочинку у 2024 році: які країни у списку

     • 4327 переглядiв