ukenru
yermak-logichno-provesti-vibori-na-donbasi-u-zhovtni-ale-treba-vikonati-domovlenosti

Єрмак: логічно провести вибори на Донбасі у жовтні, але треба виконати домовленості

 • 15934 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Логічно проводити вибори на Донбасі у жовтні, так як Донбас є територією Україна, але для цього треба виконати все домовленості, в першу чергу, які були досягнуті у Парижі. Про це під час брифінгу повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає кореспондент УНН.

"Це було б логічно, якщо вибори були проведенні по всій території України, тому що сьогодні Донбас, ми всі вважаємо, як і Крим є територією України. Але є умови, без виконання яких це неможливо. Ми з українського боку готові виконати всі домовленості, які були досягнуті, в першу чергу в Парижі. По-друге, у нас є чіткий план, що повинно відбутися для того, щоб наприкінці жовтня вибори могли відбутися по всій території України, відповідно до українських законів. Я би не став говорити про якісь компроміси, компроміси безумовно можуть бути під час перемовин…", - зазначив він.

Окрім того, Єрмак додав, що готовий з цього приводу спілкуватися з кожним, хто має патріотичний настрій.

"Я готовий і буду це робити, говорити з усіма патріотичними, адекватними, розумними силами в цій країні для того, щоб всі, хто люблять Україну, хто бажає добра...я буду говорити з усіма. Якщо треба буде 10-20 разів повторити, наприклад, що таке формула Штайнмайєра, або який в нас план, я буду говорити з усіма і в парламенті. І з суспільством. Нема нікого, з ким ми не готові говорити, роз’ясняючи свою позицію, але це повинні бути дійсно патріотичні сили, і дійсно налаштовані на інтереси України", - додав він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський 11 лютого звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу Президента України і призначив на цю посаду свого до цього часу помічника Андрія Єрмака.

Андрій Єрмак до нового призначення був помічником Президента України з 21 травня 2019 року.

Раніше міністр закордонних справ Вадим Пристйко повідомляв, що говорити про проведення справедливих, чесних виборів на Донбасі за умов, які є зараз, не можна.

Українські Національні Новини

Політика