yelizaveta-ii-bula-glavoyu-derzhavi-yaka-robit-use-dlya-nablizhennya-nashoyi-peremogi-shmigal

Єлизавета II була главою держави, яка робить усе для наближення нашої перемоги - Шмигаль

 • 181620 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль подякував урядові Сполученого Королівства. Він також висловив сподівання, що король Чарльз III розвине прогрес, досягнутий його матір'ю, передає УНН з посиланням на Facebook Шмигаля.

Цитата

"На запрошення британської сторони прибули сьогодні в Лондон, щоб віддати шану Її Величності Королеві Єлизаветі II та висловити співчуття від імені Президента, Уряду та народу України. Королева користувалася великою суспільною повагою та прихильністю у Сполученому Королівстві. Так само нею захоплювалися далеко за межами Королівства, включно з Україною", - зазначив він.

Шмигаль додав, що "більшість українців запам’ятають Її Величність через простий, але важливий факт. Вона була главою держави, яка однією з перших простягла руку допомоги, коли Україна зіткнулася з варварською російською навалою. Держави, яка досі робить усе можливе для наближення нашої перемоги".

Прем‘єр-міністр України подякував уряду Сполученого Королівства.

"Не сумніваюся, що Король Чарльз III розвине прогрес, досягнутий його матір'ю. God save the King!", - написав Шмигаль у Facebook.

Доповнення 

8 вересня пішла з життя королева і голова держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та ще 14-ти країн Співдружності націй Єлизавета ІІ. Їй було 96 років.

Букінгемський палац назвав 73-річного сина королеви Єлизавети II королем. Принц Чарльз після смерті матері Єлизавети ІІ набув статусу короля та взяв ім'я Чарльз ІІІ (Карл III). Чарльз ІІІ був офіційно проголошений королем 10 вересня.

Церемонія прощання Єлизаветою II завершиться державним похороном у Вестмінстерському абатстві об 11 ранку в понеділок, 19 вересня. Це день оголосять вихідним.

Нагадаємо

Першу леді України Олену Зеленську запрошено на похорон королеви Великої Британії Єлизавети.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Українські військові форсували Оскіл

     • 345526 переглядiв