yaponskyi-viski-dozvolyly-vyrobliaty-lyshe-z-vykorystanniam-mistsevoi-vody

Японський віскі дозволили виробляти лише з використанням місцевої води

 • 28515 переглядiв

Японське віскі тепер має вироблятися з використанням лише місцевої води і витримуватися в бочках в Японії щонайменше 3 роки для боротьби з підробками та захисту іміджу справжнього японського віскі.

Японія посилила правила виробництва національного віскі для боротьби з підробками. З 1 квітня 2024 року для того, щоб називати алкогольну продукцію "японським віскі", необхідно дотримуватись низки правил, серед яких використання під час виробництва тільки місцевої води. Про це пише France24, передає УНН.

Деталі

Ще однією вимогою, дотримання якої тепер необхідне для визнання віскі японською, є його витримка у сирому вигляді у бочках на території країни протягом не менше трьох років.

Схвалені зміни пов'язують з тим, що на тлі різкого зростання популярності та подорожчання японського віскі багато іноземних виробників маркують свої спиртні напої як вироблені в Японії, не маючи до Японії жодного відношення. Зазначається, що хоча санкції для порушників поки не передбачені, бізнес у країні вітав новий галузевий стандарт як спосіб захистити імідж своєї продукції.

Зазначається, що обсяг експорту японського віскі з 2012 по 2022 рік зріс у 14 разів і досяг $370 млн.

Подібні вимоги щодо використання місцевої води та бочок для витримки застосовують виробники та з інших регіонів, наприклад, шотландські.

На аукціоні Sotheby's побито рекорд найдорожчої пляшки віскі в світі19.11.23, 03:42

Популярні

Новини по темі

Al Jazeera: під час обстрілу в Газі загинули четверо іноземців

 • 27336 переглядiв

Румунія припинила фінансову підтримку українських біженців

 • 114138 переглядiв

У Білому домі занепокоєні через закриття в Ізраїлі Al Jazeera

 • 28233 переглядiв