yaponiya-zbirayetsya-skasuvati-deyaki-vizovi-vimogi-v-zhovtni-schob-stimulyuvati-turizm-1

Президент Туреччини Ердоган підтримав Азербайджан та пообіцяв допомогу у конфлікті проти Вірменії

 • 314234 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Президент Турецької Республіки Реджеп Тайіп Ердоган зателефонував президенту Азербайджанської Республіки Ільхаму Алієву та пообіцяв допомогу у конфлікті проти Вірменії. Про це повідомляє УНН з посиланням на Anadolu.

Деталі

У ході телефонної розмови Ердоган висловив свою підтримку Азербайджану. Реджеп Тайіп Ердоган зазначив, що "Туреччина завжди з братнім Азербайджаном" та засудив дії Вірменії, звинувативши її у недотриманні домовленостей.

Цитата

"Вірменія не виконує домовленості. Єреван повинен звернути з цього помилкового шляху! На тлі останніх подій на Південному Кавказі знову голосно заявляю всьому світу: Туреччина підтримувала і продовжить підтримувати братів в Азербайджані!», - підкреслив турецький лідер.

Конфлікт між Вірменією та Азербайджаном

Вірменія та Азербайджан звинувачують один одного в останньому спалаху конфлікту на Південному Кавказі.

13 вересня о 00.05 ЗС Азербайджану розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій із застосуванням артилерії, бойових безпілотників та великокаліберних знарядь у напрямку Сотк, Варденіс, Горіс, Капан, Артаніш та Ішханасар. Вони також робили спроби просунутися на територію Вірменії, але були змушені відступити вогнем у відповідь.

14 вересня вранці Збройні сили Азербайджану відновили атаки, у тому числі із застосуванням ударів безпілотників та артилерії у напрямку Джермук Сюніка та села Верин Шоржа Гегаркунікського району.

В свою чергу, міноборони Азербайджану повідомило про загибель 42 військовослужбовців армії та восьми прикордонників.

Пашинян чинить опір закликам опозиції запровадити військовий стан у Вірменії, як це було зроблено два роки тому під час кривавої шеститижневої війни з Азербайджаном через спірний Нагірно-Карабаський регіон, заявивши, що поки не вважає це за необхідне.

Бойові дії, що почалися у вівторок, стали найзапеклішими між колишніми радянськими республіками з 2020 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Литва закупить безпілотники на 36 млн євро

     • 169193 переглядiв

    У Кіровоградській області повідомляють про роботу ППО

     • 79634 переглядiв