yaponiia-ymovirno-vidpravyt-na-misiats-svoho-pershoho-astronavta-pid-kerivnytstvom-ssha

Японія, ймовірно, відправить на Місяць свого першого астронавта під керівництвом США

 • 30226 переглядiв

Японія обговорює з США висадку свого першого астронавта на Місяць в рамках програми "Артеміда", яка має на меті здійснити місячну місію до 2025 року.

У рамках програми дослідження Місяця під керівництвом США Японія, ймовірно, відправить свого першого астронавта на Місяць. Про це пише УНН із посиланням на інформаційне агентство Kyodo.

Деталі

Видання пише, посилаючись на джерела, що Вашингтон і Токіо обговорюють висадку першого японського астронавта на поверхню Місяця. У США розробляється програма "Артеміда", яка передбачає відправлення до 2025 року американських астронавтів на поверхню Місяця - уперше за більш ніж півстоліття. Зазначається, що японський астронавт може стати одним із тих, хто наступним приземлиться на супутнику Землі.

За даними інформаційного агентства, обидві країни також обговорюють можливість відправки другого японського астронавта на Місяць і, як очікується, завершать розробку плану вже наступного місяця.

Японське космічне агентство призупинило спробу запуску ракети з посадковим модулем на Місяць28.08.23, 02:44 • [views_622320]

Крім повернення людей на Місяць і подальшого освоєння Місяця, кінцевою метою програми "Артеміда" є дослідження Марса.

Контекст

Віцепрезидент США Камала Гарріс заявила в середу, що міжнародний астронавт може супроводжувати американських астронавтів на поверхню Місяця до 2029 року. Вона не уточнила, представником якої країни може бути астронавт.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда в п'ятницю підтвердив на засіданні Стратегічного штабу з космічного розвитку, що дві країни прискорюють переговори.

Японія відповідатиме за транспортування матеріалів, а також за розробку місяцеходу, яким можна буде керувати без скафандра. А також бере участь у будівництві місячно-орбітального аванпосту Gateway, необхідного для програми "Артеміда".

Ілон Маск закликав людство заселяти Місяць і Марс18.12.23, 06:28

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Пекіні найхолодніший грудень за всю історію спостережень

     • 30017 переглядiв

    Біля узбережжя Лівії врятовано від утоплення 118 людей

     • 29276 переглядiв