yalinka-za-700-tis-grn-nachalnitsyu-odnogo-z-viddiliv-ukrzaliznitsi-pidozryuyut-u-roztrati-koshtiv

Ялинка за 700 тис. грн: начальницю одного з відділів "Укрзалізниці” підозрюють у розтраті коштів

 • 262604 переглядiв

КИЇВ. 25 липня.УНН. Начальниці одного з відділів виробничого підрозділу АТ «Укрзалізниця» повідомили про підозру через розтрату коштів на закупівлю новорічної ялинки для залізничного вокзалу Києва, вартість якої була завищена на понад 380 000 гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на МВС України та Київську міську прокуратуру.

Цитата

"Солом'янською окружною прокуратурою міста Києва здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розкрадання коштів АТ «Укрзалізниця» при укладанні договорів на встановлення та прикрашання новорічної ялинки в приміщенні Центрального залізничного вокзалу у місті Києві ", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Деталі

За даними слідства, посадовиця залізниці допустила низку порушень при проведенні тендеру. Договір про придбання ялинки за 720 тис. грн підписали не з виробником, а з посередником. У виробника – львівського підприємства – цей товар коштує 339 тис. грн.

Зібрані слідством докази та документи, які надані на експертне дослідження, підтвердили завищення вартості придбаної ялинки на суму 380 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця виділяє спецбронь для військових, які їдуть у відрядження чи відпустку

Через це начальниці одного з відділів виробничого підрозділу філії «Вокзальна компанія» АТ «Укрзалізниця» повідомили про підозру.

Її звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

А також вирішується питання про інкримінування дій, пов’язаних із розкраданням бюджетних коштів, усіх учасників тендерних закупівель.

Нагадаємо

Раніше САП та НАБУ повідомили про підозру 4 людям, які організували закупівлю газу для «Укрзалізниці» в обхід тендерних процедур за завищеною ціною. "Зароблені" понад 206 млн гривень вони розподілили між собою. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Шпигувала за бойовою авіацією ЗСУ: затримано агента гру

     • 177183 переглядiв

    Міністерство природи рф вивезло з ТОТ 77 українських дітей

     • 148768 переглядiв

    США офіційно повернулися до складу ЮНЕСКО

     • 169929 переглядiв