yakscho-rosiya-pidirve-kakhovsku-ges-krim-na-10-15-rokiv-zalishitsya-bez-vodi-danilov

Якщо росія підірве Каховську ГЕС, Крим на 10-15 років залишиться без води – Данілов

 • 238195 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Якщо росія підірве Каховську ГЕС, тимчасово окупований Крим залишиться без водопостачання на 10-15 років, а може й назавжди. Таку думку в інтерв’ю Sky News висловив Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов, передає УНН.

Цитата

"Доведеться почекати й подивитися, але якщо вони (росіяни – ред.) все ж підірвуть, то ідея водопостачання в Криму зникне років на 10-15, а може, й назавжди. Тоді виникає питання, навіщо їм Крим, якщо вони збираються залишити його без води", – вважає Данілов.

Деталі

Секретар РНБО також нагадав, що російська армія замінувала Каховську дамбу "великою кількістю вибухівки". Він також висловив упевненість, що допомога Великій Британії Україні продовжиться під час роботи нового прем'єра.

“Я більш ніж впевнений, що наступний прем'єр-міністр зробить те саме для нашої країни, що зробили Джонсон і Трасс, і це буде продовженням великої допомоги, яку надає народ Великобританії”, – резюмував він.

Доповнення

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко у коментарі УНН розповів, що руйнування Каховської ГЕС матиме наслідком затоплення 80 населених пунктів та матиме негативний вплив на екологію.

Аналітики ISW вказували, що окупанти, ймовірно, хочуть підірвати дамбу Каховської ГЕС та звинуватити в цьому Україну.

За даними ГУР МОУ, окупанти замінували її ще в квітні. У ГУР МОУ наголошували, що через швидку деокупацію правобережної частини Херсонської області росія свідомо готує теракти на цій території. У разі підриву дамби Каховської ГЕС під водою опиняться десятки українських населених пунктів, зокрема Херсон.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Фінські сейсмологи зафіксували п'ять вибухів у водах росії

     • 170028 переглядiв

    У Києві допрацьовують графік відключень світла

     • 285646 переглядiв

    На Київщині дозволили відновити навчання за партами - ОВА

     • 179744 переглядiв