yak-shvydko-pozbutysia-sonlyvosti-ta-pidvyshchyty-riven-enerhii

Як швидко позбутися сонливості та підвищити рівень енергії

 • 37837 переглядiв

Відчуваєте занепад сил? Сонливість? Тягнетеся за цукеркою чи п'єте каву? Спробуйте замість солодкого чи кофеїну скористатися порадами фахівців WebMD, пише УНН.

1. Снідайте. Люди, які снідають щоранку, повідомляють про меншу втому і стрес, ніж ті, хто його пропускає. Продукти з високим вмістом клітковини, такі як вівсянка, насичують краще та довше, ніж солодкі булочки.

2. Виконайте позу собаки мордою вниз. Деякі дослідження показали, що йога може бути чудовим засобом для боротьби з втомою.

3. Наспівайте свою улюблену мелодію або пісню. Спів дає вам свого роду емоційний кайф, водночас знижуючи рівень гормонів стресу у вашому організмі.

4. Випийте води. Зневоднення може викликати у вас відчуття виснаження і втоми. Вам не обов'язково дотримуватися правила "вісім склянок на день", але вам потрібно пити достатньо води, щоб підтримувати водний баланс організму. Введіть у свою щоденну рутину склянку води кожні кілька годин.

Що робити при сонячних опіках: у МОЗ дали поради29.06.24, 18:08

5. Їжте горіхи. З'їжте жменю мигдалю або арахісу, які багаті на магній і фолат (фолієву кислоту). Ці поживні речовини необхідні для енергії та виробництва клітин. Нестача цих поживних речовин у вашому організмі може викликати у вас відчуття втоми.

6. Візьміть паличку кориці. Деякі люди кажуть, що навіть простий подих цієї запашної спеції може зняти втому і зробити їх більш уважними.

Замість кориці можна спробувати використовувати м'яту.

7. Рухайтеся. Вправи - це природне джерело енергії, тому що щоразу, коли ви їх робите, кров, багата киснем, приливає до вашого серця, м'язів і мозку. Регулярне включення тренування у свій день - навіть якщо ви можете виділити всього 10 хвилин за раз - допоможе вам підтримувати свій рівень енергії на піку. Рухайтеся за кожної нагоди, навіть якщо це просто ходьба по колу під час розмови по телефону.

8. Впустіть сонячне світло. Дослідження показують, що лише кілька хвилин прогулянки на вулиці в теплий ясний день можуть поліпшити настрій, пам'ять і здатність засвоювати нову інформацію. Якщо ви зовсім не можете вийти, принаймні відкрийте штори.

9. Перекусіть. Вашому мозку потрібне паливо, щоб функціонувати якнайкраще. Коли рівень цукру в крові падає, ви можете відчути зменшення концентрації, сонливість, втому, навіть запаморочення. Тож, якщо вдень вас раптово починає хилити в сон - спробуйте з'їсти що-небудь. Найкраще підійдуть закуски, що поєднують білок з повільно перетравлюваними вуглеводами - наприклад, скибочки банана з арахісовим маслом або мюслі зі свіжими ягодами.

10. Спілкуйтеся з життєрадісними друзями. Емоції напрочуд заразливі. Люди, які постійно в негативі та пригнічені, можуть висмоктувати з вас енергію, тоді як ті, хто завжди на підйомі та схвильований, можуть додати вам енергії.

Сколько есть овощей и фруктов, чтобы быть здоровым - рассказали в Минздраве30.06.2024, 18:23

Лілія Подоляк

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС запроваджує мита на китайські електромобілі

     • 18723 переглядiв