ukenru
yak-likuvati-koronavirus-za-dopomogoyu-nebulayzera-likari-rozpovili-podrobitsi

Як лікувати коронавірус за допомогою небулайзера: лікарі розповіли подробиці

 • 65796 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. При лікуванні коронавірусної інфекції за допомогою інгаляцій небулайзером, медичний виріб потрапляє в верхні дихальні шляхи. Отож, такий вид лікування є ефективним. Про це журналістам УНН розповіла інфекціоніст Лариса Мороз.

Цитата

“Такі медичні вироби можуть бути ефективними, бо вони спрямовані на той вірус, який потрапляє в верхні дихальні шляхи, тобто носоглотку, ротоглотку. Таке лікування треба розпочинати одразу, навіть в перші години захворювання”, - розповіла інфекціоніст.

Такої ж думки і Тетяна Чумаченко, завідувач кафедри епідеміології Харківського національного медичного університету.

“Дихальні шляхи – це вхідні ворота. Збудник потрапляє саме через дихальні шляхи та впроваджується в епітелій. Тому, звичайно, такі препарати можна використовувати, це буде дуже швидке і ефективне лікування”, - зазначила лікар.

До теми

Ізраїльські вчені розробили новітній препарат, який шляхом інгаляції лікує коронавірусну інфекцію. Спеціальний розчин застосовується для лікування ранньої стадії та запобігає важкому вірусному захворюванню.

Через дихальні шляхи за допомогою інгаляції він на 99 відсотків зменшує вірусне або патогенне навантаження на організм людини та стабілізує роботу імунної системи. Має реєстрацію в Ізраїлі та, за інформацією нашої редакції, невдовзі буде зареєстрований в МОЗ України як медичний виріб.

За словами дослідників, медичний виріб працює дуже просто - розчин потрапляє в дихальні шляхи через небулайзер. Хіміко-фізична дія препарату спрямована на пряме знешкодження будь- якого патогену в місці його найбільшого скупчення на слизових оболонках людини в дихальних шляхах та не допускає реплікації вірусу, не дозволяючи хворобі перейти у більш важку стадію.

Українські Національні Новини

Суспільство