ukenru
vzhyvannia-ryby-zamist-chervonoho-miasa-mozhe-vriatuvaty-vam-zhyttia-the-guardian-z-posylanniam-na-doslidzhennia

Вживання риби замість червоного м'яса може врятувати вам життя – The Guardian з посиланням на дослідження

 • 62515 переглядiв

Дослідники кажуть, що дієта, яка заснована на кормовій рибі замість червоного м'яса, може запобігти 750 000 смертей на рік. Також це значно зменшить кількість захворювань, пов'язаних з харчуванням.

Відмова від червоного м’яса на користь риби, як-то оселедець, сардини та анчоуси, може щорічно врятувати 750 000 життів. Такого висновку дійшли науковці, проаналізувавши споживання риби у понад 130 країнах світу, передає УНН із посиланням на The Guardian.

Деталі

Японські дослідники з Національного інституту екологічних досліджень у місті Цукуба, використавши дані про споживання червоного м’яса та риби серед мешканців понад 130 країн світу, дійшли висновку, що відмова від червоного м’яса на користь риби допоможе врятувати сотні тисяч життів.

Заміна червоного м'яса на кормову рибу може запобігти 750 000 смертей на рік та значно знизити поширеність інвалідності внаслідок захворювань, пов'язаних із харчуванням

- виявили вчені.

Зазначається, що риба містить вищу концентрацію необхідних поживних речовин. Риба насичена поліненасиченими жирними кислотами з довгим ланцюгом омега-3, споживання яких може запобігти ішемічній хворобі серця. Також риба багата кальцієм і вітаміном В12. Крім того риба дешева, і це може бути в нагоді для країн з низьким і середнім рівнем доходу.

Водночас дослідники визнають, що обмежених запасів кормової риби недостатньо для заміни всього червоного м'яса. Але подібна заміна все одно може суттєво зменшити глобальний тягар хвороб.

Наш аналіз показує, що кормова риба є перспективною альтернативою червоному м'ясу. Це дослідження вказує на необхідність розробки рекомендацій щодо харчової політики на основі риби та політики, чутливої до харчування, щоб приділяти більше уваги складу майбутнього споживання риби та сприяти споживанню кормової риби

- пишуть дослідники.

Нагадаємо

Захворюваність на рак передміхурової залози подвоїться до 2,9 мільйона випадків на рік у найближчі 15 років в усьому світі. Щорічний рівень смертності збільшиться на 85%, особливо це торкнеться менш заможних країн.

07.02.24, 05:00 • [views_0]

Ігор Тележніков

Здоров'я