vzhe-30-v-ukraini-u-chernihovi-vidkryly-pershyi-tsentr-rekrutynhu-ukrainskoi-armii

Вже 30-й в Україні: у Чернігові відкрили перший центр рекрутингу української армії

 • 20432 переглядiв

У Чернігові відкрився 30-й в Україні центр рекрутингу армії. Центр пропонує понад 10 тисяч вакансій та повний супровід до війська, працюють цивільні спеціалісти, які не роздають повістки.

У п'ятницю, 2 серпня в Чернігові за адресою проспект Левка Лук’яненка, 20а відкрився перший в місті центру рекрутингу української армії. Загалом це вже 30 центр в Україні. Про це пише УНН з посиланням на Міноборони України.

Деталі

У центрі працюють цивільні спеціалісти, які пройшли багаторівневе навчання. Вони не роздають повістки, а лише допомагають людям вибрати посаду та військову частину у війську.

До обов’язків фахівців центру входить повний супровід людини до війська. Вони допомагають із документами, контактують із посадовими особами та, в разі необхідності, розв’язують непорозуміння. Також консультацію можна отримати за телефоном +380 66 005 72 36.

Мобілізація в Україні: в ТЦК нагадали, кого можуть взяти до війська навіть до 25 років28.07.24, 16:27

Наразі у центрі доступні понад 10 тисяч вакансій — водії, медики, стрільці, діловоди, бухгалтери, кухарі, ремонтники тощо. Окрім того, спільно із Victory Drones та Drone Force реалізуються два проєкти з навчання та залучення до Сил оборони операторів БПЛА.

Ця ініціатива Міністерства оборони покликана надати можливість людям зрозуміти, які є вакансії і який шлях треба пройти, щоб долучитися до військової служби, що важливо, на конкретну посаду конкретної військової частини. Наше завдання — допомогти людині визначитися та застосувати свої навички та цивільний досвід для захисту Батьківщини

- заявив уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Доповнення

Під час відкриття пресофіцер 1-ї окремої танкової Сіверської бригади Діна Вонг розповіла, як відбувається процес рекрутингу до їхньої військової частини та подякувала за співпрацю.

Ми дуже вдячні Міністерству оборони за реалізацію ініціативи центру рекрутингу саме в Чернігові. Дякуємо вам та сподіваємося на професіоналізм фахівців, які працюватимуть тут

— сказала Діна Вонг.

У Міноборони додають, що сьогодні центри рекрутингу української армії працюють у 15 регіонах України.

Нагадаємо

Генеральний штаб Збройних сил України розробив пропозиції, згідно з якими командири військових частин можуть призивати військовозобов'язаних, які бажають проходити військову службу, без участі в цих заходах ТЦК і СП.

Популярні

Новини по темі