vykliuchno-bezpekove-zavdannia-ukraina-ne-zatsikavlena-v-okupatsii-kurskoi-oblasti-rf-podoliak

Виключно безпекове завдання: Україна не зацікавлена в окупації курської області рф - Подоляк

 • 26051 переглядiв

Радник глави ОПУ Подоляк заявив, що Україна не зацікавлена в окупації прикордонних регіонів рф. Українські військові виконують лише завдання із забезпечення безпеки навколо кордонів України.

Україна не зацікавлена в окупації прикордонних регіонах росії, включно з курською областю. Українські військові виконують завдання, пов'язані із забезпеченням безпеки навколо кордонів України, заявив радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк. Про це він написав у соцмережі X, передає УНН

У прикордонних регіонах росії, включно з курською областю, українці вирішують виключно завдання, пов'язані із забезпеченням безпеки. Україна не зацікавлена в окупації цих територій.  Але вона зацікавлена у фактичному знищенні багатьох російських військових об'єктів, витісненні залишків російських військ за лінії, які дають змогу наносити артилерійські та балістичні ракетні удари по українській території, формуванні пояса безпеки навколо кордонів України, знищення військової логістики та інфраструктури (включно з базами зберігання, навчальними центрами, місцями зосередження техніки)

- написав Подоляк. 

Він наголосив, що Україна і росія ведуть різні війни, які мають чіткі юридичні визначення. Якщо росія свідомо напала на Україну з метою вбивства мирних жителів та окупації її території, що є безумовним воєнним злочином, як вказав Подоляк, то Україна веде "винятково оборонну війну, в тому числі на території агресора для забезпечення захисту власного населення, що є її безумовним правом…", - зауважив Подоляк.

Мінреінтеграції відкрило гарячу лінію для жителів курської області, які хочуть евакуюватися в Україну14.08.24, 23:12

Популярні

Новини по темі