ukenru
vsu-sche-ne-priznachiv-do-rozglyadu-kasatsiynu-skargu-na-virok-pukachu

ВСУ ще не призначив до розгляду касаційну скаргу на вирок Пукачу

 • 12013 переглядiв

КИЇВ 31 травня. УНН. Верховний суд України після реорганізації ще не призначив до розгляду касаційну скаргу на вирок екс-генералу МВС Олексію Пукачу, якого засуджено до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це УНН повідомив адвокат Пукача Григорій Демиденко.

"Після реорганізації Верховний суд досі не спромігся призначити скаргу до розгляду", - сказав Демиденко.

За його словами, Печерський районний суд Києва у свою чергу також досі не розсекретив окремі матеріали справи.

Нагадаємо, 29 січня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Олексія Пукача до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Відомо, що журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений безголовий труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва залишив без змін вирок Печерського районного суду, який засудив екс-начальника зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Касаційна скарга на вирок Пукачу почала розглядатися 12 жовтня 2016 року Вищим спеціалізованим судом з розгляду цивільних та кримінальних справ, але з різних причин засідання переносилися. Наразі скарга має слухатися з початку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП