ukenru
vr-poperedno-zaprovadila-derzhavniy-zbir-za-pasazhiriv-ta-vantazh-pid-chas-aviaperelotiv

ВР підтримала запровадження державного збору за пасажирів та вантаж під час авіаперельотів

 • 18550 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Верховна Рада ухвалила за основу законопроект № 2424, що визначає особливості державного збору за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до українського аеропорту. Відповідне рішення підтримали 237 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

"Державний збір за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України, – обов’язковий неподатковий платіж до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях, що справляється з авіаперевізників у порядку, визначеному цим Кодексом", - йдеться у тексті законопроекту.

Так, законопроектом передбачено, що державний збір не зніматиметься у випадках перевезень вищих посадових осіб та офіційних делегацій держав, а також:

• перевезень гуманітарної допомоги з/до України згідно з актами Кабінету Міністрів України;
• польотів, пов’язаних із забезпеченням проведення робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха, авіаційних та інших подій, санітарних авіарейсів (у тому числі перевезень тіла (останків, праху) померлого);
• перевезень пасажирів, що належать до категорії осіб, які звільняються від сплати зборів згідно із законом;
• перевезень дітей віком до двох років;
• перевезень транзитних пасажирів;
• перевезень пасажирів із сервісними квитками;
• перевезень менше десяти пасажирів одним нерегулярним рейсом.

Зазначимо, що ставка такого збору за кожного пасажира, який літатиме в межах України може складати 0,5 долара, а у випадку міжнародних повітряних перевезень - 2 долари.

Повідомляється, що за кожну тонну вантажу у межах України пасажири можуть платити 2,5 долари, а у випадку здійснення міжнародних перевезень з/до України - 10 доларів.

Рахунок-фактура на сплату державного збору надсилається платнику факсимільним зв’язком або електронною поштою в день оформлення, а на вимогу авіаперевізника — поштою (рекомендованим листом) протягом двох робочих днів з дня оформлення і сплачується протягом 30 днів з дати його оформлення.

Нагадаємо, що МАУ закрила продаж квитків на всі міжнародні рейси до 1 липня.

Українські Національні Новини

Політика