ukenru
vr-pidtrimala-vidstavku-goncharuka

ВР підтримала відставку Гончарука

 • 17515 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Верховна Рада України на позачерговому засіданні ухвалила проект постанови про звільнення Олексія Гончарука з посади Прем’єр-міністра України, відтак підтримала відставку всього уряду. Відповідне рішення підтримали 353 народні депутати України, передає кореспондент УНН.

“Вчора подано заяву Олексія Гончарука - подання його про відставку, я прошу народних депутатів надати оцінку цій заяві своїм персональним голосуванням”, - сказав Президент України Володимир Зеленський у сесійній залі.

У свою чергу Гончарук заявив, що досить оптимістичний щодо майбутнього України. Він не має сумніві, що курс держави збережеться.

“Ми все це зробили разом з вами, я вірю, що в залі є багато нардепів, які хочуть, щоб Україна була процвітаючою країною. Я прошу вас не збавляти темп…Я буду працювати над тим, щоб Україна стала успішною, незалежно від свого статусу. Дякую вам за можливість працювати разом”, - сказав Гончарук.

Так, парламентарі підтримали проект постанови, яким звільнили з посади Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. Відтак, автоматично парламентарі підтримали відставку всього уряду.

Гончарук очолював Кабмін з 29 серпня 2019 року, відповідно пробув на посаді пів року.

Додамо, що згідно з законодавством, уряд має рік імунітету, за цей час Рада не може голосувати за відставку Кабміну. Проте, це могло відбутися за власною заявою Прем’єр-міністра України, після чого автоматично звільняється весь склад уряду.

Нагадаємо, що 29 серпня 2019 року Верховна Рада підтримала подання Президента України Володимира Зеленського про призначення на посаду Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Як повідомляв УНН раніше, у Верховній Раді зареєстрували у середу, 4 березня, проект постанови про відставку Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, що потягне за собою відставку усього уряду.

Перед голосуванням ВР за відставку Олексія Гончарука та його уряду, потенційні наступники почали подавати деларації.

Українські Національні Новини

Політика