ukenru
vps-italiyi-pidnyali-u-povitrya-vinischuvachi-na-perekhoplennya-rosiyskikh-litakiv-u-polschi-ta-shvetsiyi

ВПС Італії підняли у повітря винищувачі на перехоплення російських літаків у Польщі та Швеції

 • 511407 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. ВПС Італії підняли у повітря винищувачі, які працюють у межах місії з охорони повітряного простору в Польщі, на перехоплення чотирьох російських літаків в авіапросторі спочатку Польщі, а потім Швеції, повідомили у відомстві, пише УНН.

Цитата

"Ще один терміновий зліт винищувачів Eurofighter ВПС Італії, що беруть участь у діяльності з охорони повітряного простору в Польщі, для перехоплення 4 російських винищувачів після того, як вони увійшли в повітряний простір спочатку Польщі, а потім Швеції, перш ніж вони були змушені повернутися в повітряний простір Калінінграда", - повідомили у відомстві у Twitter.

Доповнення

Німецькі, угорські й італійські літаки-винищувачі взяли на себе патрулювання повітря над балтійським регіоном в межах місії НАТО з патрулювання з 1 серпня 2022 року. Італійські винищувачі Eurofighter базуються в Мальборку, Польща.

У межах місії НАТО з патрулювання повітряного простору винищувачі піднімаються в небо, коли повітряні судна, що перебувають в повітряному просторі членів НАТО, не дотримуються належних процедур літаководіння, включаючи представлення плану польоту та зв'язку зі службами УВС. 

Польща - член НАТО, а Швеція нещодавно подала заявку на вступ в Альянс, разом з Фінляндією.

Українські Національні Новини

Новини Світу