ukenru
vpershe-za-19-rokiv-yaponiya-nazvala-kurili-nezakonno-okupovanimi-rosiyeyu

Вперше за 19 років Японія назвала Курили незаконно окупованими росією

 • 108941 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Японія перейшла до більш жорсткої позиції у суперечці з москвою, зазначивши у щорічній доповіді, що Курильські острови є незаконно окупованими росією. Загострення конфлікту між країнами відбувається на тлі війни рф з Україною, пише УНН з посиланням на Kyodo News.

Цитата

"Північні території — це острови, над якими Японія має суверенітет, і є невіддільною частиною території Японії, але зараз вони незаконно окуповані Росією", - йдеться в дипломатичній синій книзі 2022 року.

Деталі

Формулювання статусу “незаконно окуповані” щодо островів Еторофу, Кунасірі, Шикотан та групи островів Хабомаї з’явилося вперше з 2003 року.

Японія зазначила, що вторгнення росії в Україну є "божевіллям, яке підриває фундамент міжнародного порядку не тільки в Європі, а й в Азії”. Через ці обставини, йдеться у звіті, обставини залишають невизначеними перспективи результату територіальних переговорів.

Уряд Японії вимагає від росії прислухатися до критики міжнародного співтовариства, вивести свої війська з України та дотримуватися норм міжнародного права, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

Під час дебатів прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда назвав південну частину Курильських островів споконвічно японськими територіями.

Українські Національні Новини

Новини Світу