vpershe-z-pochatku-povnomasshtabnoyi-viyni-v-rf-porushili-kriminalnu-spravu-za-obrazlivi-slova-na-adresu-ukrayintsiv

Вперше з початку повномасштабної війни: в рф порушили кримінальну справу за образливі слова на адресу українців

 • 235716 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Слідчий комітет рф порушив кримінальну справу за образливі слова на адресу українців. Це перший випадок з початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє Радіо Свобода, інформує УНН.

Деталі

Фігурантом кримінальної справи став житель омська Микола Карнишов. Він до цього вже був внесений до реєстру екстремістів та терористів.

У пред'явленому Карнишову звинуваченні сказано, що він розмістив пост у соціальній мережі «ВКонтакте» з негативною оцінкою «групи осіб, об'єднаних за ознакою приналежності до національності «українці». Допис вже видалено, його зміст не розкривається.

Як зазначається, в 2021 році Миколу Карнишову вже штрафували на 10 тисяч рублів за образу за національною ознакою, а у вересні поточного року суд в Омську засудив його до двох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном в один рік, визнавши винним у порушенні ненависті до жінок - також через допис у «ВКонтакті».

Доповнення

Ведучий російського державного телеканалу RT Антон Красовський запропонував топити українських дітей у річці. Свої цинічні, людинофобські заяви Красовський озвучив під час інтерв’ю з російським письменником Сергієм Лук’яненком.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві офіційно з'явилася вулиця Героїв полку "Азов"

     • 465262 переглядiв

    Окупанти "евакуювали" з Херсона пам’ятник Потьомкіну

     • 143976 переглядiв