voroh-zavdav-8-raketnykh-ta-60-aviatsiinykh-udariv-henshtab-povidomyv-pro-sytuatsiiu-na-fronti

Ворог завдав 8 ракетних та 60 авіаційних ударів: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

 • 34017 переглядiв

Українські війська відбили численні ворожі атаки, при цьому противник завдав 8 ракетних та 60 авіаційних ударів. За ніч засоби протиповітряної оборони знищили 32 безпілотники.

Протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 8 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це УНН повідомляє з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 46 БпЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 32 ударні дрони.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 8 атак ворога в районах Синьківки та північно-східніше Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 11 атак ворога в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 8 атак противника біля населених пунктів Богданівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники відбили 13 атак ворога східніше Новобахмутівки, Авдіївки та 16 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші воїни продовжують стримувати ворога в районах Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де відбито 7 атак.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.   

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 9 атак противника в районі Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські захисники продовжують заходи із розширення плацдарму. Так, протягом минулої доби противник здійснив 14 безуспішних штурмових дій, отримав гідну відсіч та відступив.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 17 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника  та по 5 зенітно-ракетних комплексах. Протиповітряною обороною знищено 2 керовані авіаційні ракети Х-59 та 1 розвідувальний БпЛА ворога.

Підрозділи ракетних військ уразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, 2 артилерійські системи  та ще 3 інші важливі цілі противника", - йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У рф зросло виробництво ракетного озброєння - розвідка

     • 35409 переглядiв

    ВМС майже завершило формування Корпусу морської піхоти

     • 38593 переглядiв

    Україна просить у Австралії списані вертольоти Taipan

     • 121114 переглядiв