voroh-zaluchaie-mototsykletni-bandy-do-deportatsii-ukrainskykh-ditei-posol-ssha

Ворог залучає мотоциклетні банди до депортації українських дітей – посол США

 • 33395 переглядiв

Посол США Бет Ван Шаак повідомила, що ультраправі мотоциклетні банди причетні до незаконної депортації українських дітей до Росії та Білорусі, підтвердивши готовність США підтримувати Україну та переслідувати такі злочини.

Білорусь бере участь у депортації українських дітей, а до незаконного вивезення залучають недержавні організації. Йдеться зокрема про ультраправі мотоциклетні спільноти. Про це розповіла пані посол США з особливих доручень Бет Ван Шаак під час конференції у Торонто, передає УНН.  

Ми маємо інформацію про те, що дітей вивозили з України через окуповану територію до Росії, а потім далі до Білорусі. Є низка справді моторошних недержавних організацій, які беруть участь у цьому процесі. Це, зокрема, ультраправі мотоциклетні спільноти

заявила Бет Ван Шаак. 

Пані посол також наголосила на непохитній підтримці України з боку США.

Надзвичайно важливо, щоб злочин агресії був переслідуваний, аби автократи у всьому світі не вважали, що можуть робити те ж саме. Маємо довести, що міжнародна спільнота непохитно захищатиме територіальну цілісність та суверенітет. Ми шукаємо механізми

сказала вона.

Серед таких механізмів: організація трибуналу за злочин агресії, переслідування злочинців у міжнародних інституціях, притягнення до відповідальності за міжнародні злочини в судах інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог готує викрадення дітей з Енергодару

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни провели зʼїзд колаборантів на ТОТ Херсонщини

     • 32295 переглядiв

    У Херсоні пролунали вибухи

     • 32109 переглядiв