vorog-khoche-povernuti-vtrachene-torik-na-kupyanskomu-napryamku-vidtyagnuti-sili-oboroni-z-napryamku-nastupu-malyar

Ворог хоче повернути втрачене торік на Куп'янському напрямку, відтягнути Сили оборони з наступу - Маляр

 • 291548 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Російські війська на Куп'янському напрямку прагнуть повернути втрачені минулої осені території, Сили оборони відбивають ворожі атаки тут та ще на двох напрямках, ворог же прагне відтягнути сюди Сили оборони з напрямку наступу, повідомила у п'ятницю заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише УНН

Цитата

"Ворог відчайдушно намагається зупинити наш наступ", - зазначила Маляр у Telegram.

З її слів, для ворога епіцентром бойових дій залишається східний фронт. "Там стратегічні напрямки його наступу. Ворог вважає, що, завдавши удар по Сходу, вони зможуть загалом переломити ситуацію на фронті. Тому найбільші зусилля зараз доклалають саме на Сході", - вказала вона.

"Наші війська вчора і сьогодні весь відбивають ворожі атаки на Куп'янському, Лиманському та Сватівському напрямках. Кількість ворожих обстрілів збільшилась. Ідуть важкі бої. Мета ворога - відтягнути на ці напрямки наші сили з напрямку наступу та прорвати нашу оборону", - повідомила Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Необхідності обов'язкової евакуації з Куп'янського району наразі немає - голова ОВА

Окрім того, з її слів, "на Куп'янському напрямку ворог поставив собі за мету повернення втрачених восени минулого року територій".

"Це складна і виснажлива боротьба, але наші оборонці не дають можливості ворогу реалізувати його плани", - зауважила заступниця міністра оборони.

На Бахмутському напрямку, вказала вона, теж складна ситуація. "На південному фланзі наші війська поступово крізь щільний артилерійський вогонь та мінування, але продовжують рух вперед. На північному фланзі ворог атакує - ми відбиваємо атаки. Тут так само ворог хоче повернути втрачені позиції", - зазначила Маляр.

Також на Сході, з її слів, ворог атакує Авдіївський і Мар'їнський напрямки. "Там теж гарячі бої, але наші оборонці не дають ворогу просуватись", - вказала вона.

Нагадаємо

Маляр повідомила, що російські війська на півдні чинять шалений спротив наступу Сил оборони, але у важких умовах українські війська поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Відключення світла у Києві: у ДТЕК пояснили ситуацію

     • 892945 переглядiв