ukenru
volodimir-otruynik-trusiv-i-300-zatrimanikh-scho-bulo-v-sudi-u-spravi-navalnogo

"Володимир Отруйник трусів" і 300 затриманих: що було в суді у справі Навального

 • 22833 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. У будівлі Московського міського суду сьогодні проходить виїзне засідання Симоновського районного суду, розглядається клопотання ФСВП про заміну політику Олексію Навальному умовного позбавлення волі у справі "Ів Роше". Вирок ще не винесено, однак процес уже встиг запам'ятатися масовими затриманнями прихильників Навального, а також колючими фразами самого політика, передає УНН.

Деталі

Так, у своєму виступі під час засідання, Навальний неодноразово згадував президента РФ Володимира Путіна, однак найбільший резонанс викликало таке порівняння:

"Скільки б він не вдавав із себе великого геополітика, великого світового лідера, його образа головна відносно мене полягає в тому, що в історію він увійде саме як отруйник. Знаєте, був Олександр Визволитель або Ярослав Мудрий. І буде у нас Володимир Отруйник трусів", - цитує політика телеканал "Дождь".

Уваги удостоїлися й інші його фрази в суді:

Суддя завершила читання письмових матеріалів і оголошує перерву на дві години.

Навальний: А можна когось в Макдональдс відправити?

- Дощ (@tvrain) February 2, 2021

Начальник УФСІН № 15: Ви повинні були пред'явити підтверджуючі документи!

Навальний: У мене була кома!

- Дощ (@tvrain) February 2, 2021

Суддя: Ведеться запис, мікрофон включається, якщо натиснути на червону кнопку.

Навальний: У мене немає червоної лампочки

Суддя: У вас постійно мікрофон включений.

Навальний: Тобто я в привілейованому становищі?

- Дощ (@tvrain) February 2, 2021

Суддя запитує у Навального: «Де проживаєте?»

Навальний: «Зараз в СІЗО номер 1»

- Дощ (@tvrain) February 2, 2021

Навальний каже своєму адвокату Кобзєву:

«Я бачу, що ти читаєш твіттер. Розкажи, що там пишуть, у мене ломка без нього »

- Дощ (@tvrain) February 2, 2021

Я зараз буду плакати pic.twitter.com/1C2r1PdENR

- ДОРОСЛИЙ КО (Н) ТЕНТ (@vzrosly_content) February 2, 2021


Виступаючи в залі суду, опозиціонер також не визнав провини і зажадав негайно його звільнити, як і інших в'язнів, затриманих на акціях на його підтримку.

Відзначимо в той же час, що ФСВП просить суд скасувати політику умовний термін і відправити Навального в колонію на 3 роки і 6 місяців.

Рішення суд має винести близько 19:00 за київським часом.

Також варто згадати, що, за даними ЗМІ, в суд у справі Навального сьогодні прибули близько 20 представників посольств таких країн як США, Болгарія, Польща, Латвія, Австрія, Швейцарія.

Крім подій в самому суді, за його межами також спостерігалася активність. Так, зокрема, у будівлі суду в Москві за даними ОДС-инфо було затримано більше 300 осіб, які вийшли підтримати політика.

17 січня Навальний прилетів в Шереметьєво з Берліна, де лікувався після отруєння "Новачком". Літак компанії "Побєда", на якому летів політик, спочатку мав приземлитися у Внуково, але перед посадкою лайнер перенаправили в інший аеропорт. У прикордонній зоні - до того, як політик перетнув російський кордон - Навального зупинили поліцейські, які діяли за розпорядженням ФСВП.

Вже на наступний день, 18 січня, Хімкинський міський суд заарештував російського опозиціонера Олексія Навального на 30 діб.

Суд над Олексієм Навальним щодо запобіжного заходу проходив прямо у відділенні поліції в Хімках, куди політик був доставлений після затримання.

Українські Національні Новини

Політика