ukenru
volker-veto-rf-schodo-mirotvortsiv-oon-oznachatime-scho-vona-khoche-viyni

Волкер: вето РФ щодо миротворців ООН означатиме, що вона хоче війни

 • 11093 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Якщо Росія накладе вето щодо встановлення миротворчої місії ООН на Донбасі, це означатиме, що вона не прагне миру. Про це під час прес-конференції в Слов’янську сказав спецпредставник США з питань України Курт Волкер, передає УНН.

“Механізм є корисним, якщо Росія хоче розв’язати конфлікт. Що означає, що Росія вирішить вийти з цього конфлікту, вивести війська і дозволити нормальному життю поновитись для місцевих мешканців. Якщо Росія для себе таке рішення ухвалить, то це буде показувати, що вона зацікавлена в завершенні конфлікту, але якщо вона накладе вето (щодо рішення ввести миротворців ООН — ред.) — це означатиме, що Росія не зацікавлена в завершенні цієї війни”, — сказав він.

За словами спецпредставника, окрім миротворців, Україна має й іншу альтернативу для покращення ситуації в країні і вирішення конфлікту.

“Найважливіша альтернатива — це та, над якою ми працюємо кожного дня. Це — щоб Україна була міцною, успішною і заможною країно. Чим здоровішою стає Україна, тим більше вона стає взірцем для окупованих територій, і тим тяжче буде Росії продовжувати війну і утримувати їх під своїм контролем”, — зазначив він.

Як повідомляв УНН, спеціальний представник державного департаменту США з питань України Курт Волкер у понеділок прибув на Донбас для оцінки ситуації на місці.

Українські Національні Новини

Політика